lauantai 2. elokuuta 2014

Paluu ruotuun

Eilen oli rentouttava, mukava ilta mieheni kanssa.Saunoen ja keskustellen.
Muutama siideri tuli hörpättyä ja valvottua kahteen asti.
Pähkinärenkaita upposi kitusiin kiitettävä määrä, välipaloina lakuja.
Turvotus taattu, heti muutaman makupalan jälkeen.
Olen tiistaiaamusta asti jättänyt pois viljat, maitotuotteet sekä sokerin ja olo on ollut loistava. Ei pienintäkään turvotusta. Myös fibromyalgian aiheuttamat lonkkakivut ovat selvästi vähentyneet.
Vaikeinta oli asennoitua olemaan ilman suurta rakkauttani leipää, varsinkin jälkiuunileipää. Ihan hirveitä määriä en sitä toki ole koskaan syönyt mutta kyllä se turvotusta on aiheuttanut.Kaurapuuro on toinen lemppari.
Mutta niin se vaan on kun tuonne omaan ATK:hon saa jonkun asian ladattua niin eipä ole tehnyt mielikään kiellettyjä herkkuja.
Aion kokeilla tätä ainakin muutaman viikon ja jos vaikkapa muutama kilokin lähtisi niin enpä mieltäni pahoittaisi.
Todella mielenkiintoista on lueskella toisten kokemuksia ja etsiä tietoa ja vinkkejä ravitsemuksesta.
Antti Heikkilän muutama kirja sekä Kaisa Jaakkolan Hormonitasapaino tuossa vieressäni huutelevat. Fanaattisesti ei aio loppuelämääni mitään ruokavaliota noudattaa.Lähinnä etsin nyt itselleni sopivaa ja kuulostelen oloani.Jos nyt kokeilussa oleva on hyvä niin sillä mennään.
Todellakin todellakin aion silti syödä joskus sen leivän tai jäätelön tai vaikkapa saunasiiderin. Kun edes 95% söisi oikein niin silloin olisi hyvä.
Seuraavat viikot aion olla kyllä melkoisen tarkka jotta tulokset todella huomaa.Ihanaa, jännää, uutta kokemista ja oppimista.
Seikkailua erilaisten ruokien ja ravintoaineiden maailmassa.Saas nähdä mitä löytyykään matkan varrella.

Tämän aamun aloitin smoothiella jossa oli päärynä, nektariini, porkkana, kurkkua ja kookosöljyä....olipa hyvää.Ennen tätä popsin ompun koska meillä ei ollut vielä sähköjä.Nyt onneksi toimii nekin taas.
Kahvia ja vettä perään.
Kohta heitän lohen uuniin ja sen kyytipojaksi lautaselle tulee kasviksia kaikenlaisia.

Nyt tuntuu siltä että vähän lusmuilen kun mies laittaa ulkona rännejä katolle ja mie vaan täällä raapustelen.Miusta vaan ei hirveesti apua siellä ole kun en tykkää tikkailla kiipeillä.
Vanhassa blogissa kertoilin paljon liikunnasta, salilla käymisestä sekä lenkkeilystä. Se oli silloin tärkeä osa elämääni.Haluaisin saada sen jossain määrin takaisin koska koen olevani myös liikkuva ihminen.
Muutama vuosi sitten laitoin itseni kuntoon, tiputin painoa 20 kiloa ja rapakuntoisesta naisesta tuli hyväkuntoinen.Kiitos Aslak-kuntoutukselle ja tietysti miulle, itsehän sen työn viimekädessä tein.
Yötyö vei valitettavasti kunnon ja toi kymmenisen kiloa takaisin.
Ei ollut voimia liikkumiseen ja elimistön ja hormonien ollessa täysin sekaisin lopputulos on surkea.Harmi on suuri, näin ei pitänyt enää koskaan käydä.
Mutta nyt elämä hymyilee taas.Yötyöt on mennyttä elämää ja pikkuhiljaa kun untakin edes kohtuudella öihin saa niin liikkeelle vaan.Siitä se lähtee, pikkuhiljaa. On oltava itselleen armollinen, stressi ei auta mitään, pilaa vaan kaiken.
Rakas ystäväni on samalla ruokavaliolla kuin minä, soittelin aamulla hänelle, kertoi juuri ajatelleensa minua kun paistoi pekonia.....niinpä,ei kuulema pekonista tullut meikäläinen mieleen, muuten vaan aatteli että mitähän mulla on aamupalaksi.Erittäin loogista kyllä jos pekonista miut muistaa...

Illan hämärässä alkoi olla jo aavistus syksyä.Sellainen ihana aavistus, tuoksu,
samettinen tunne.Nyt vielä ihana kun ei kuitenkaan ihan syksy ole.
Lyhtyjä, kynttilöitä, niitä on ihana laittaa.
Hiljaisuudessa kuulee niin paljon kun oppii kuuntelemaan.Se on aivan oma maailmansa niinkuin meidän jokaisen sielu ja mieli ja alitajunta.Sinne kannattaa tehdä matkoja, voi löytää ihmeellisiä asioita.

Sitten me hassut laitettiin yöllä takkaan tuli.Teki vaan mieli kokeilla toimiiko se hyvin ja ihastella tulta.Lämpöä tosin ei olisi tarvinnut, hulluja me ollaan.
Ei meinannut heti syttyä mutta saatiin sitten viimein nauttia takkatulesta näin helteellä.Eipä semmoista ole ennen tehtykään.

Nyt on sujautettava kala uuniin ja tehtävä varmaan hiukkasen jotain hyödyllistä.

Ihanaa lauantaita.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei!
Kiva kun luit juttuni, kerro mitä sinulle kuuluu!